Bitcoin Nieuwsupdates

Wekelijkse Bitcoin nieuwsupdate met uitleg van theorie, prijsverwachting en de fundamenten van Bitcoin. Tevens een inkijk in de all-in Bitcoin levensstijl en hoe je kunt reizen en boodschappen kunt doen met Bitcoin. Inside-informatie die je op socials niet tegenkomt omwille van censuur. Abonneer op onze nieuwsbrief via onderstaand formulier dan krijg je elke zaterdag de nieuwbrief in je mailbox en ontvang je speciale uitnodigingen voor overleg en evenementen.

Bitcoin weekupdate | Week 17 | FOMO-levels

Sommigen vinden Bitcoin op dit moment ronduit saai. Er lijkt maar geen parabolische bullrun op gang te komen. Dat klopt. We zitten in de crypto-lente fase. Zomer moet nog komen. Crypto-summer betekent dat de posities die je eerder innam, gaan renderen en dat er van allerlei kanten geld toe gaat stromen in de markt. 

Lees meer »

Bitcoin weekupdate | Week 16 | Bitcoin halving 2024

Op het moment dat ik op de verzendknop van deze nieuwsupdate druk, is de Bitcoin halving aan de gang. Er is de afgelopen weken flink gespeculeerd over wat er na de having gaat gebeuren qua prijsactie. De aandacht voor Bitcoin in het domein neemt flink toe rondom dit evenement. Er is veel nieuws met bullish en bearish scenario's. Laten we er semi-technisch induiken dit weekend.

Lees meer »

Bitcoin weekupdate | Week 15 | Flascrash

Aiii... Flash-crash?! Gisteren (vrijdag) maakten we een 15% BTC dip mee over een paar uur tijd. De vraag is of dit een snelle crash (flash-crash) is die relatief snel wordt opgekocht waardoor we weer op het eerdere niveau van ongeveer $70K komen of dat het een correctie is die langer doorzet. Dat zou betekenen dat je extra tijd hebt om op relatief lage niveaus (in de handelsrange) meer Bitcoin te verzamelen. Je moet dan wel de ballen hebben om dat te doen. In de regel durven niet veel investeerders correcties te kopen. Ergens in het achterhoofd schijnt toch het "Bitcoin gaat naar nul-scenario" op te spelen. 

Lees meer »

Bitcoin weekupdate | Week 13 | War on privacy

Deze week stond o.a. in het teken van het nieuwsbericht over de nieuwe EU-anti witwas wet. Er was een lichte paniek bij o.a. crypto-investeerders. Door de week heen, kwam er meer onderzoek en meer helderheid. Afgelopen week heb ik je al een update erover gestuurd. Heb je die gemist? Dan alsnog HIER.  

Lees meer »

EU anti-witwas wet vs Bitcoin

Afgelopen week werd er een nieuwe anti-witwaswet in de EU goedgekeurd. Een nieuwe wet die door meerdere kanalen in het cryptodomein en daarbuiten verkeerd wordt uitgelegd. In deze update een uitleg over de nieuwe EU anti-witwas wet met een beperking op contante transacties boven de €3.000 en het maken van transacties zonder overleg van persoonsgegevens.

Lees meer »

Bitcoin weekupdate | Week 12 | Wanneer Bitcoin kopen

Bitcoin beweegt zich relatief zijwaarts. Dat betekent dat Bitcoin in een bandbreedte beweegt met toppen en bodems. Als je een handelaar bent, zou je die bewegingen kunnen gebruiken voor je strategie om meer Bitcoin te verzamelen. Toch is het risicovol je Bitcoin te verhandelen. Het timen van de markt is moeilijk. De afgelopen maanden bewoog BTC op een manier die we niet eerder zagen. Er werd nog voor de halving een nieuwe ATH bereikt. De Bitcoin halving zal over zo'n 30 dagen plaatsvinden. HIER heb je de Bitcoin halving clock zodat je dat bij kunt houden.

Lees meer »

Bitcoin weekupdate | week 11 | Wholecoiner worden

Is het niet geweldig! Van de week kreeg ik van twee personen in de Cryptofamily NL leercommunity de notificatie een wholecoiner te zijn geworden. Inmiddels hebben we meerdere wholecoiners in de community. Zij volgen allemaal de leertrajecten van de all-in package deal. Daar ben ik trots op want deze Bitcoiners hebben via de leertrajecten hun Bitcoin mindset getraind en praktische stappen genomen op het gebied van het verzamelen van meer BTC door persoonlijke begeleiding en zelfstudie. De wholecoiner status is een bijzondere status. Je bezit 1 van de 21 miljoen Bitcoin (waarvan 4 miljoen ook nog eens niet mee toegankelijk meer is). 

Lees meer »

Bitcoin weekupdate | Week 10 | 70K BItcoin

Hup! Bitcoin tikt het $70K prijsniveau aan na een week met relatief zijwaartse beweging op een ongekend hoog prijsniveau. Sommige analisten zeggen dat je als je het halving prijsniveau weet, je ook kunt uitrekenen hoe hoog het prijsniveau rondom de blow-off top van deze cyclus wordt. Dat zou een x-4 moeten zijn, als we van hun beweringen uit mogen gaan. 

Lees meer »

Bitcoin weekupdate | Week 9 | Omega-Candle

Wat een week! Bitcoin heeft een opwaarts momentum en reikt bijna naar de ATH van 2021 die op $69K per Bitcoin stond. Nog voor de Bitcoin halving. Deze actie kwam historisch gezien nooit eerder voor. Of het slechts een momentum is of een trend die langer doorzet, valt nog te bezien.

Lees meer »

Bitcoin weekupdate | Week 7 | 50K Bitcoin

50K Bitcoin Je merkt dat we in bullish territorium raken. De afgelopen weken was er een mooie opwaartse beweging van een $42K naar een $50K Bitcoin prijslevel. Er werd zelfs even een $52K aangetikt. Analisten verwachten een correctie terug naar $38K-$44K niveaus maar hebben ook het idee er compleet naast te kunnen zitten en een halvingprijsniveau van $70K niet uit te sluiten. 

Lees meer »