$1M per Bitcoin

Wat als er geen échte langdurige bearmarket komt na een parabolische bullrun fase die wordt verwacht in 2025? Heb je daar al eens over nagedacht? Wat doe je dan met je strategie?  Kans is dat jij in 2025 (een deel van) je Bitcoin verkoopt omdat je denkt dat BTC zijn cyclus-top heeft bereikt, terwijl er in de jaren erna nog een aantal niveaus hoger worden behaald, zonder rigoureus terug te trekken naar een bodem in een langdurige bearmarket. Bitcoin messias Michael Saylor zegt bijvoorbeeld, dat de komende 10 jaar in het teken staan van een Bitcoin goudkoorts. Er zou volgens hem een zeer urgent besef komen van het moeten en willen bezitten van Bitcoin. Niet alleen bij jou en mij, maar (vooral) ook bij instituten en overheden. (Lees het boek SOFTWAR).

 

Michael Saylor: Bitcoin's 'Gold Rush' Has Started: 2024-2034, Why Smart Money is Buying

Parabolische bullrun en daarop volgende bearmarket 

Historisch gezien beweegt Bitcoin in 4 fases door een cyclus heen. De halving is in de regel het startshot voor bullish prijsactie, die uitmondt in een langdurige bullmarket met een parabolische bullrun waarin de cyclus-ATH wordt gevonden. Dat betekent dat je daar met je strategie op kunt anticiperen. Dit kun je doen door ver voor de parabolische bullrun een positie in te nemen, en tijdens en op de top van de parabolische fase, winst af te romen. Een deel van je winst zou je kunnen reserveren voor de bearmarket die in de regel volgt na de blow-off top van een cyclus. Je zou in theorie van je winst meer Bitcoin kopen in de bearmarket omdat de prijsbeweging naar beneden afbuigt. In 2022 was dat na de bullrun van 2021 een correctie van 70%. Van $69.000 terug naar een dieptepunt van $15.000. Had je dus 1 BTC verkocht rondom de top, dan kon je er ongeveer 4,5 BTC voor terugkopen in de bear. Nu zou dat (met een huidige koers) 4.5 x $65.000 = $ 292.500 portfolio waarde betekenen, als je dat deed. Had je wel de exact de bodem en de top moeten timen over meer dan 2 jaar tijd heen.

 

Geen langdurige bearisch actie komende 5 jaar 

Wiskundige en Bitcoiner Fred Krueger zegt dat het helemaal niet zo zeker is dat Bitcoin langdurige bearish actie vertoont de komende 5 jaar. Hij voorziet minder scherpe correcties en geeft aan dat het mogelijk is dat door de enorme kapitaalinstroom van o.a. Bitcoin spot-ETF's de Bitcoinkoers de komende x-jaar alleen maar opwaarts zal gaan. Hij zegt dat er een x10 van het kapitaal dat nu in Bitcoin zit, de markt in kan stromen. Hij stoelt zijn gedachte vooral op het kapitaal van boomers dat de markt invloeit via ETF's maar ook via hun kinderen en kleinkinderen die hun kapitaal erven. Hij is er van overtuigd dat zij voor Bitcoin zullen kiezen als asset. 

 

"NOBODY Is Bullish Enough For the Tidal Wave That Is Coming" - Fred Krueger New Bitcoin Prediction

 

Buiten dat zegt Krueger dat de weg naar ETF's en naar Bitcoin kopen steeds gemakkelijker wordt. Je ziet dat nu al dat banken Bitcoin aankopen ondersteunen in hun apps. Je kunt dus via je bankrekening een ETF of een stuk Bitcoin kopen via een centrale exchange waar een bank mee kan samenwerken. Bitcoin wordt daardoor steeds meer mainstream. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat we de komende jaren nauwelijks een bearmarket mee zouden maken, tenzij er dramatische blackswan events opdoemen.

Stock-2-Flow geeft aan $1.000.000 waarde per BTC in 2026

Ook het stock-2-flow model van PlanB laat zien dat er in het jaar 2026 een fair value van $1.000.000 per BTC zou moeten zijn. Bitcoin bereikt dan een nieuw plateau van adoptie. Dat scenario wordt ook aangehaald door Samson Mow. Het jaar 2026 zou volgens de cyclushistorie een bearish jaar moeten zijn. Met dit soort gemiddelde prijsvoorspellingen, is er alles behalve langdurige bearish actie te verwachten de komende x-aantal jaren.

Kopie van de live versie van het PlanB Stock-2-Flow model waarin je de fair value van Bitcoin op de witte lijn ziet en de koers die daadwerkelijk wordt neergezet (gekleurde bollen). Je kunt dus zien of Bitcoin onder of boven de fair-value handelt. Je ziet dat we van 2022 tot nu onder de waarde hebben gehandeld. Je ziet ook dat BTC in 2024 steeds meer naar de fair-value lijn toe trekt. De gekleurde bollen geven aan hoeveel dagen we voor een halving zitten. Je ziet dat we blauwe bollen zagen tijdens te halving 2024. Nu gaan we richting rood. Dat betekent dat BTC is nog ver van de volgende halving af zit (halving 2028). Je ziet ook dat de witte lijn een steeds weer een plateau vormt. Het is een plateau dat samenhangt met Bitcoin adoptie.

 

Door Krueger en anderen Bitcoiners zoals PlanB, Samson Mow en Jack Mallers wordt verwacht dat we in 2025 en de jaren erna (5 tot 10 jaar) astronomische prijsactie zien. Ze merken allemaal op dat de devaluatie van fiatgeld, wel in acht moet worden genomen. Mallers geeft bijvoorbeeld aan dat hij zeer recent totaal afscheid heeft genomen van fiatgeld. Hij is all-in Bitcoin en heeft geen cent meer op een bankrekening staan omwille van de devaluatie van fiatgeld ten opzichte van de waardevermeerdering van Bitcoin. Mallers is een Bitcoin entrepreneur en CEO van ZAP,  de onderneming achter het betaalplatform Strike dat blockchain betaalsystemen aanbiedt met (soon to be) partners als Visa en X. Mallers is zich sinds 2013 met Bitcoin gaan bezighouden. Hij begon op zijn 18e. Mallers is op dit moment 29 jaar oud.

 

"People Have No Idea What's Coming for Bitcoin in 2025..." Jack Mallers

$1.000.000 per BTC? Niet of, maar wanneer!

Ik kwam nog een interessant model tegen afgelopen week. Dit keer van Bitcoiner Dan Held. Ook zeer actief op LinkedIn maar daar ben ik helaas nog steeds verbannen for life. In het model de adoptiecurve van Bitcoin met daarin de huidige status van Bitcoin en welke functies Bitcoin uiteindelijk zal vervullen. Onder het model meer uitleg zodat je ook begrijpt waarom BTC écht ooit een $1.000.000 aan waarde zal vertegenwoordigen. Het is geen kwestie van of, maar van wanneer. Dit model is ergens uit het jaar 2013-2014, gezien de ingetekende koersbeweging.

In het model zie je de prijsniveaus van Bitcoin en de tijd in compartimenten van tien jaar staan. Je ziet ook de witte adoptiecurve ingetekend en de prijsactie in de blauwe lijn. In het jaar 2010 zie je de witte curve op een prijsniveau van ongeveer $10K staan. De blauwe prijsactie-lijn houdt ergens op bij het jaar 2013/2014. Dit model is dus al relatief oud maar niet onbruikbaar. Je kunt de prijsactie-lijn doortrekken naar 2020 waar verwacht werd dat BTC de $100K per BTC zou halen. Dat zie je ook in de grafiek als je bij 2020 kijkt en een lijn trekt naar de witte curve ($100K). Als je hetzelfde doet bij 2025 zie je dat de witte curve op $1M per BTC staat. Vanaf 2040 stabiliseert de BTC waarde rondom een $10M per BTC niveau. Dat zou betekenen dat Bitcoin ons nieuwe geld is. In 2025 zou de status van Bitcoin vooral draaien om een functie van Store of Value (SoV) en Medium of Exchange (MoV). In de praktijk is dat ook daadwerkelijk het geval. Bitcoin wordt in deze cyclus hoofdzakelijk gezien als waarde-opslag van een kapitaal dat je over generaties meeneemt en als een portable currency binnen een economie. Hier de definitie van Medium of Exchange (MoV):

 

A medium of exchange is a portable instrument that is used as an intermediary to facilitate the sale and purchase of goods between parties. In modern economies, the medium of exchange is currency. A currency must remain reasonably stable in value in order for it to work as an intermediary.

 

De laatste zin in de definitie, zou je in twijfel kunnen trekken, als het om Bitcoin gaat. Bitcoin is nog steeds volatiel in 2024. Daarom is de uitspraak over het $1M per BTC scenario belangrijk die analisten en Bitcoiners steeds aanhalen. Als BTC 1 miljoen Dollar vertegenwoordigt, is het fiatgeld dermate gedevalueerd dat mensen beginnen te rekenen in Bitcoin. Producten van waarden (vastgoed, land, auto's, horloges, jachten, ondernemingen etc.) zullen in Bitcoin worden uitgedrukt. Niet langer in Dollar of Euro of welke fiat valuta dan ook. Een volgende fase is het overgaan op Bitcoin als wereldvaluta (rond het jaar 2045-2050 in de grafiek).

Hoe ik je kan helpen de komende tijd

Je zit al meer dan een half jaar in mijn mailinglijst. Wellicht vind je het waardevol om te overleggen (en/of kennis te maken). Ik kan je helpen met Bitcoin- en toekomstvisie kweken en kan je tips geven hoe je de komende jaren meer BTC verzamelt om je voor te bereiden op de bullrun 2025 en het $1M per BTC scenario. Ik help je ook graag met het leren over hoe je jouw Bitcoin banksysteem op kunt zetten zodat jij je kunt onttrekken aan de klassieke brei. Schroom niet een belletje in te plannen in mijn persoonlijke agenda. Ook als we elkaar al vaker hebben gesproken. Go!

 

Telefonisch overleg inplannen