Bitcoin halving 2024

Op het moment dat ik op de verzendknop van deze nieuwsupdate druk, is de Bitcoin halving aan de gang. Er is de afgelopen weken flink gespeculeerd over wat er na de having gaat gebeuren qua prijsactie. De aandacht voor Bitcoin in het domein neemt flink toe rondom dit evenement. Er is veel nieuws met bullish en bearish scenario's. Laten we er semi-technisch induiken dit weekend.

 

Er zijn -zoals gewoonlijk ;) - drie mogelijke scenario's voor de Bitcoin prijsactie

A) Bitcoin corrigeert naar beneden tot $45-$55K niveau: Dit heeft niet per se met de halving te maken maar met o.a. de geopolitieke status van de wereld en het feit dat Bitcoin historisch gezien nog nooit 7 groene maandcandles in de grafiek liet zien. Buiten dat zou er een triple-top in de grafiek te zien zijn, een bearish signaal. Daarom is een correctie van nog eens 15%-30% niet uitgesloten. De lijnen in de grafiek (dag- en weekgrafiek) lijken naar beneden te willen trekken. Zonder al te technisch te worden, zie je hieronder de daggrafiek van Bitcoin. Je zou kunnen denken dat de lijn met de rode en groene candles naar beneden naar de paarse lijnen willen trekken, richting $45K-$55K niveaus. Je ziet ook het drie-toppen patroon (uitleg) wat een neerwaartse uitbraak kan betekenen.

B) Bitcoin beweegt zijwaarts op een $60K-$65K niveau: sommige analisten zijn ervan overtuigd dat het gegeven van de Bitcoin halving is ingeprijsd in de huidige koersprijs. De relatief absurde opwaartse prijsactie van afgelopen maand zou daar een bewijs van zijn. Zij verwachten vooral zijwaartse prijsactie om allerlei redenen. Een van de redenen volgens hen is "...dat de zomer straks aanbreekt en weinig mensen/bedrijven met Bitcoin en investeren bezig zijn." Je ziet dat zelfs dit soort zaken meewegen bij het bepalen van wat een koers gaat doen. Zijwaartse actie zou ook door de kosten en uitval van mining-bedrijven worden getriggerd. Door de halving wordt het moeilijker om Bitcoin in circulatie te brengen en wordt het moeilijker om wiskundige sommen in het Bitcoin-systeem op te lossen. Miners hebben dus moeten investeren in nieuwe krachtige machines,  meer personeel, grotere locaties etc. om dezelfde aantal Bitcoin per dag te kunnen minen dan voor de halving. Er wordt gezegd dat de miners pas bij een koers van $80K break-even gaan spelen. De komende tijd kan het zijn dat een aantal farms (of eenlingen) het niet gaan redden waardoor zij afstand moeten doen van een aantal door hun gedolven Bitcoin terwijl de vraag door o.a. de zomer minder hoog zou zijn. Daardoor zou de prijsactie voor de komende x-tijd zijwaarts zijn en blijven steken op een niveau van $60-$65K.

 

C) Bitcoin beweegt opwaarts naar een $70K-$100K niveau: bullish Bitcoiners verwachten dat de halving een startschot is voor parabolische opwaartse actie de komende 12-16 maanden. Zij negeren correcties volledig en zijn volledig gefocust op de halving en wat dat betekent voor de Bitcoin voorraad die in circulatie is. Zij verwachten een supply-shock wat betekent dat er op een gegeven moment te weinig Bitcoin op exchanges te krijgen is om aan de vraag te voldoen. Daarnaast accentueren zij de historische gegevens van de afgelopen 3 halvings. Hiernaast zie je een indicatie van wat er procentueel gezien gebeurt met de prijswaardering van Bitcoin 1 jaar na een halving. (Staatje via BLOX). Je ziet de waardevermeerdering waar jij van kunt profiteren. Bob Loukas zegt dat je de havingprijs moet vermenigvuldigen met 4 om ongeveer de bull-cycle top van deze cyclus te ontdekken. Dat zou betekenen een $60.000 x 4 = $240K per BTC in de bullmarket 2024/2025.


Hier zijn ook regelmatig debatten over; het sentiment onder investeerders. In de afbeelding  hierboven een mix van sentimentsfases en evenementen die gebeuren in de markt. Volgens het model is er een sentiment tussen een voor het eerst extreem sentiment (zoals we de afgelopen maand meemaakten toen BTC de All-time-high van het jaar 2021 doorbrak) en vernieuwd optimisme. Het marktscenario is een beartrap. Een beartrap is een plotselinge prijsdaling waarop er door handelaren wordt gespeculeerd op nog meer daling. De valstrik kan worden ingezet door whales, groot Bitcoin-bezitters, zij proberen op relatief lage niveaus Bitcoin op te slurpen van mensen die in paniek raken door de val. Mede omwille van de halving 2024 zou daarna de parabolische bull-actie komen. Doe onderzoek naar welke fase we zitten, volgens jou. Het helpt je een verwachting te scheppen. Het is belangrijk dat je begrijpt dat het sentiment op de korte termijn bearish (negatief) kan zijn. Op de lange termijn is Bitcoin al 15 jaar bullish.


HANDIGE LINKS VOOR JE BITCOIN LIFE!

 • Check Cryptofamily NL Linktree voor een overzicht van deals, boeken, semi-geheime info en producten die je als Bitcoiner kunt gebruiken.
 •  Opslagapparaat voor jouw Bitcoin LEDGER
 • Omzeil KYC-regels op een decentrale exchange Apex-pro
 •  Versterk jouw online anonimiteit met een VPN NORD VPN
 •  Reis anoniem en betaal met crypto Travala.com
 •  Vraag een digitale residentie aan Palau Residency

DRIE VIDEO'S RONDOM DE HALVING 

Hieronder drie korte uitleg video's die van de week zijn gemaakt om je begrip rondom de halving te verbeteren en strategie te ontwikkelen. Abonneer je gelijk Cryptofamily NL YouTube kanaal dan heb je dagelijks actuele input. Klik op de afbeeldingen om de video's af te spelen.


PALAU ID

Eerder hebben we het al gehad over de Palau ID die je kunt gebruiken als je persoonsgegevens moet afgeven op o.a. social media en op exhanges. Op kanalen vind je experimenten met de ID om te zien of exchanges de ID aannemen. HIER 1 van die kanalen die bezig zijn met bekijken van wat lukt met deze digitale residentie. Deze is speciaal ontwikkeld voor web 3.0. en zou ons een vorm van identificatie kunnen geven zonder direct je paspoort te hoeven overleggen.

De voordelen van een Palau ID:

 • ID om te overleggen op social media platformen en exchanges of waar persoonsgegevens op internet worden gevraagd.

 • Het minten van je ID op een blockchain zodat het verificatie in web 3.0 vergemakkelijkt

 • Het recht om 180 dagen op Palau te verblijven in geval van nood, ondernemerschap, vinden van rust

 • De mogelijkheid om een 0% cryptotax te hebben (relatief weinig over bekend hoe dat werkt op dit moment)

 • De mogelijkheid een bewijsstuk te overleggen t.b.v. een postadres (nog in ontwikkeling)

Palau ID aanvragen KLIK HIER

CONTANTEN VERBOD

Afgelopen week werd de discussie rondom het verbod op het gebruiken van contanten voor transacties met een waarde hoger dan €3000 weer aangezwengeld. De Nederlandse overheid gaf te kennen dat ze het verbod willen gaan uitrollen. Ook het überhaupt bezitten van ontanten zal een strengere regelgeving en verboden kennen. Het vervliegen van het gebruik van cashgeld is eigenlijk een logisch gevolg van de digitalisering van de maatschappij en economie. Het is niet voor te stellen dat men over een halve eeuw nog met contanten zal betalen. Het is een natuurlijke geld-evolutie om over te gaan op gedigitaliseerd geld. De pinpas in de jaren '90 was daar al een voorloper van. Terwijl overheden een geprogrammeerde en centraal gecontroleerde Central Bank Digital Currency graag zien gebeuren, is de evolutie van geld volgens Bitcoiners uietaard Bitcoin als peer-to-peer cash systeem. Ondanks alle informatie over de prijsactie, is het vooral belangrijk dat je begrijpt dat Bitcoin jouw klassieke bankrekening totaal zou kunnen vervangen. Ook een Tikkie sturen zou in het Bitcoin banksysteem kunnen via een Lightning-wallet en je kunt er ook gewoon pinnen bij winkels en cash uit de muur halen met een kaart. Je zou je in 2024 moeten focussen op het leren Bitcoin bankieren. Dat betekent dat je Bitcoin als je core-capital gaat gebruiken en steeds minder vaak je klassieke bankrekening gebruikt. Je raakt dan minder afhankelijk van vrijheidsbeperkende maatregelen. Kom in de Bitcoin bankcursus via de all-in cursus package deal om je eigen werkende Bitcoin bank op te zetten en te anticiperen op de invoer van o.a. een CBDC. Je leert er ook anticiperen op de bullmarkt 2024/2025 zodat je bank ook lekker gevuld is met kapitaal binnen nu en 2 jaar 

CRYPTOFAMILY NL YOUTUBE KANAAL

Het Cryptofamily NL YouTube kanaal wordt steeds actiever en waardevoller als het gaat om gemakkelijk te begrijpen educatieve Bitcoin video's. Afgelopen week waren er 50 nieuwe abonnees. Bedankt voor je support als je daar bij zat. Geweldig! Het lijkt weinig maar zie in de wirwar van crypto-content de aandacht maar te vinden als kleine community. Je vind op het YouTube kanaal educatieve Bitcoin video's en playlists met een verzameling van de beste interviews, documentaires en prijsupdates uit het cryptodomein. Handig als je zelf niet teveel wil zoeken. Abonneer je op het kanaal zodat je geen info mist in de aanloop naar langdurige bullish actie en het veranderen van je leven met Bitcoin. Zie je daar!