War on privacy

Deze week stond o.a. in het teken van het nieuwsbericht over de nieuwe EU-anti witwas wet. Er was een lichte paniek bij o.a. crypto-investeerders. Door de week heen, kwam er meer onderzoek en meer helderheid. Afgelopen week heb ik je al een update erover gestuurd. Heb je die gemist? Dan alsnog HIER.  

War on privacy

Volgens Bitcoiner en onderzoeksjournalist Whitney Webb (die je ook deze keer weer in de update tegenkomt) hebben anti-witwas-wetten vooral het doel een "war on privacy" te starten. Op den duur betekent het dat je voor elke handeling of registratie je persoonsgegevens moet overleggen. Wetten die gemaakt worden op het gebruik van contanten betalingen zouden vooral symbolisch zijn. Contant geld verdwijnt als vanzelf omdat digitaal geld bij de digitale toekomst past. Het verbannen van contant-geld kent nauwelijks weerstand bij burgers en bedrijven.

 

Interview Whitney Webb - War on Privacy

Token-economie

De vraag is welke vorm van digitaal geld er uiteindelijk komt. Is het een CBDC, Bitcoin, stable coins of zelfs memecoins? Of kan dit allemaal naast elkaar bestaan? Sommige Bitcoiners zien Bitcoin als een standaard wereld valuta, de world-leading-currency voor de komende 100 jaar. Anderen zien Bitcoin inmiddels als waarde-opslag die je gewoonweg niet verbruikt en zien stable coins, privacycoins en memecoins eerder de vorm van een betaalmiddel aannemen. Wat een feit is dat een Central Bank Digital Currency/ Digitale Euro om de hoek begint te loeren. In Europa zie je vooropzetten o.a. via de anti-witwaswet waar steeds meer wordt gestuurd op het verbannen van anonimiteit. Anonimiteit door cash-betalingen of door het beheren van kapitaal zonder persoonsgegevens te overleggen.

Blockchain en tokens

Larry Fink, CEO van BlackRock laat afgelopen weken steeds weten dat hij een token-economie graag ziet gebeuren. Dat is in de kern geen slecht idee. Blockchain en tokens kunnen mensen eigendomsrecht geven en via smart-contracts transacties laten maken die in een grootboek kunnen worden nagezocht. De vraag is hoe gecentraliseerd of gedecentraliseerd de token-economie moet zijn. In hoeverre je moet na kunnen zoeken wie welk eigendom heeft en welke transactie maakt? Wie heeft welk recht om dat na te kunnen zoeken? Bitcoiners zijn voor een decentrale token-economie. Overheden zien liever een centraal geleide token-economie. Overheden (en (social) media giganten) zijn in een persoonsgegevens manie geraakt die sinds de covid-2020 is geaccelereerd. In feite zit je als Bitcoiner in een battle met centrale overheden, banken en media bedrijven omdat je hebt gezien wat deze door tijd heen en vooral de laatste 2 decennia aanrichten en bekokstoven. Je moet je kapitaal, zeggenschap én vrijheid bewaren en bewaken. Ook voor je kinderen. De EU-anti-witwas wet lijkt voor nu wellicht een FUD-bericht of "een storm in een glas water". Toch zitten er elementen in waar je, als je ze 5 of 10 jaar doortrekt in het negatieve, toch rekening mee moet gaan houden.

 

Leer Bitcoin bankieren, weer een CBDC uit je leven en trotseer de bullrun 2024/2025 om je kapitaal te vermenigvuldigen de komende 2 jaar - All-in package cursus dealEigen docuserie voor NL Bitcoiner Didi Taihuttu

Progressieve Bitcoiner Didi Taihuttu is de afgelopen drie jaar gevolgd voor een documentaire op Amazon Prime over zijn Bitcoin-levensstijl die hij samen met zijn gezin uitvoert. Didi komt uit Venlo en reist al 8 jaar de wereld over met, van, voor en door Bitcoin. In 2017 ging Didi all-in Bitcoin. Hij verkocht zijn huis en alles van waarde en startte met een onbestemde campertrip. Inmiddels leeft Didi op allerlei continenten op de wereld en geeft hij dagelijks Bitcoin-video-updates. Op 5 april wordt de documentaireserie op streamingdienst Amazon Prime afgetrapt. Bij de exchange Crypto.com krijg je trouwens je streamingdiensten gratis. Scheelt weer in de maandelijkse kosten. 

 

Volg dagelijkse updates van Didi in Cryptofamily NL YouTube playlists


WE DO NOT SLEEP AT NIGHT FESTIVAL-JACKET Met grote print op de achterkant en kleine print op de borst. Capuchon voor de lente-buien. Mooi afgewerkt jasje, unisex fitted in diverse kleuren. SHOP HIER Bedreigd diersoort als token?

Whitney Webb laat van zich horen in een interview waar zij uitlegt wat de bedoeling van BlackRock is als Larry Fink verkondigd dat de wereld een token-economie gaat kennen. Webb doelt vooral op de manier waarop fondsen natuurlijke bronnen gaan tokeniseren. Bronnen zoals goud en olie, maar ook zeker water, planten, dieren en natuurlijke voedselbronnen. Webb geeft aan hoe gemakkelijk investeringsfondsen een natuurlijke bron zullen identificeren waarin beleggers kunnen investeren. Natuurlijke bronnen worden dan eigendom van mensen die daar rendement op willen maken. In haar ogen totale waanzin omdat bronnen zoals natuurlijke water/voedselbronnen/(wilde)dieren geen eigenaar zouden moeten kennen. Je kunt je voorstellen dat straks ook (bedreigde) dieren worden getokeniseerd. Je kunt dan een stukje van een haast uitgestorven vogel bezitten of een stukje van een 121 jaar oude haai of schildpad. Je kunt ook wel bedenken wat eigenaren zullen doen met hun stukje natuur om het met man en macht "te beschermen".

 

Whitney Webb over de gewenste token-economie van BlackRock


Cryptofamily NL social media kanalen. Abonneer en volg voor gemakkelijk af te spelen playlists en educatieve video's.

YouTube

Instagram

TikTok

Facebook

HANDIGE LINKS VOOR JE BITCOIN LIFESTYLE

  • Opslagapparaat voor jouw Bitcoin LEDGER
  • Omzeil KYC-regels op een decentrale exchange Apex-pro
  •  Versterk jouw online anonimiteit met een VPN NORD VPN
  •  Reis anoniem en betaal met crypto Travala.com
  •  Vraag een digitale residentie aan Palau Residency

SBF 

Deze week hoort FTX frontman Sam Bankman Fried (SBF) een strafeis van 25 jaar en het betalen van een som van 11 miljard Dollar voor zijn aandeel in het omvallen van de exchange FTX in 2022. Fried zit al een tijd in voorarrest en naar verluid verruild hij in zijn dagelijks gevangenisleven makreel "macs" die gelden als jail-currency. Hij zou ook crypto-advies geven aan bewakers. SBF red zich dus aardig. SBF lijkt een begaafd techkid die ergens voor een kar is gespannen. In het FTX-schandaal kwamen gaandeweg allerlei bronnen naar boven die verwezen naar Amerikaanse politieke eenheden en relaties en lijnen tussen huidig SEC-voorzitter Gary Gensler en andere prominenten zoals Kevin 'O Leary om doelbewust de Bitcoin-prijs te manipuleren en een monopolie te krijgen op regulering van de crypto-industrie. Een andere tech wiz-kid die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor het ontwikkelen van een Bitcoingerelateerde marktplaats is Ross Ulbricht. Hij ging op zijn 29e de bak in en is nu 40 jaar oud. Ulbricht is de ontwikkelaar en founder van Silkroad (2011). Een marktplaats waar Bitcoin als valuta diende. Op Silkroad kon je artikelen vinden die op een zwarte markt thuishoren. Bedenk dat dit 2011 was. Twee jaar na het versturen van de Bitcoin whitepaper en het het minen van het Genesis-block. Bitcoin en blockchain stond in de kinderschoenen, dus ja, er werd geëxperimenteerd. In de kern worden figuren in de cryptosector harder aangepakt dan figuren die de plank misslaan in de het klassieke fiat-systeem. Dat gegeven past bij de "War on Crypto" van onder andere Senator Elisabeth Warren. Warren heeft trouwens nauwe banden met de vader van FTX frontman Sam Bankman Fried. Die nu dus 25 jaar moet gaan uitzitten.