Diversificatie vs Laser-focus

Afgelopen week maakte Bitcoin een correctie mee en zakte terug naar het $63-$65K prijsniveau van 2 weken geleden. BTC dipte zelfs even naar de $61K. Over de oorzaken wordt gespeculeerd. 

 

Testtransactie geconfisqueerde Silkroad Bitcoin

Een van de acceleratoren van de correctie zou een transactie zijn naar Coinbase geïnitieerd door de Amerikaanse overheid. Deze zou afkomstig zijn van een wallet waar geconfisqueerde Bitcoin van de darknet marktplaats Silkroad (2013) is in opgeslagen. Dat zou gaan om 30.000 BTC met een huidige waarde van zo'n 2 miljard Dollar.  Er werd een transactie gemaakt van $69. Sommigen in het crypto-domein leggen dit uit als een testtransactie. Ze verwachten dat de overige 30.000 BTC ook wordt gedumpt op Coinbase. Coinbase is trouwens de enige exchange die de Bitcoin stalt die de Amerikaanse spot-ETF's dekt. De dump zou  een overschot betekenen op de exchange wat de Bitcoin-prijs zou drukken. Anderen vinden het een vreemd idee. Waarom zou een testtransactie slechts $69 zijn en daarna een sluis open worden gezet met een waarde van 2 miljard Dollar? Anderen zeggen weer dat de Amerikaanse overheid niet de intentie heeft Bitcoin te bezitten en dat een dump van deze 30.000 Bitcoin om het om te ruilen voor Dollar zeer zeker een scenario zou kunnen zijn.

 

7 groene candles op de maandgrafiek

Een tweede gedachte is dat de Bitcoin prijsactie in de historie nog nooit 7 aansluitende groene monthly-candles heeft gekend. Dat betekent dat je op Bitcoin grafiek (als je die op een maand instelt) 7 groene staven ziet vanaf Q4 vorig jaar. April 2024 zou de 8e groene candle worden en historisch gezien zou dat dus een unicum zijn. Het is een spannend vooruitzicht want zoals je inmiddels weet heeft Bitcoin eerder ook nog nooit een All-Time-High bereikt vóór de halving. In 2024 gebeurt dat wel. Bitcoin doorkruiste de ATH van 2021 ($69K) en tikte het $73.000 prijsniveau aan. De halving clock vind je HIER.

 

Wat wordt de All-Time-High van deze cyclus

Waar de vorige maand nog bol stond van het nieuws en de dagelijkse cijfers van de capital inflow van de spot-ETF's, hoor je daar de laatste week nauwelijks meer over. Investeerders zijn nu vooral bezig met de halving en het verwachte effect ervan op de prijsactie in 2024 en 2025. De vraag die ik veel krijg in gesprekken is wat de verwachte All-Time-High zal zijn in deze cyclus. Ook daar zijn de meningen over verdeeld. De bearish case is een BTC van $100K-150K. Dat is dus op zijn negatiefst. De bullish case gaat ver over de $500K per BTC. Er is een kamp analisten dat een $500K per Bitcoin in deze cyclus ziet gebeuren. Hieronder een aantal prominenten en hun $500K voorspelling. Je kunt hun rapporten downloaden. Ook de nieuwe video van PlanB staat online. Op Cryptofamily NL YouTube kanaal heb ik een educatieve video over de Bitcoin prijsvoorspellingen 2025 voor je klaarstaan. Klik HIER om de ATH2025 video te bekijken.

$500.000 per BTC in 2025. 

- Cathie Wood - Ark Invest | Baseert haar voorspelling op een $1.000.000 per BTC in 2030 via een Great-Idea rapport dat ARK-invest uitbracht. (download)

- Tuur de Meester - Adamant Research | Baseert zijn voorspelling op het Bitcoin-Boom Rapport dat hij uitbracht (download)

- PlanB - Onafhankelijk on-chain analist | Baseert zijn voorspelling op het Stock-to-Flow model (PlanB video prijsactie april 2024)

 

Bekijk ook andere korte educatieve video's op Cryptofamily NL YouTube kanaal over de bullrun

Verschil bullmarket, bullrun, bullrally

Wat is een blow-off top


HANDIGE LINKS VOOR JE BITCOIN LIFESTYLE

 Opslagapparaat voor jouw Bitcoin LEDGER

Omzeil KYC-regels op een decentrale exchange Apex-pro

 Versterk jouw online anonimiteit met een VPN NORD VPN

 Reis anoniem en betaal met crypto Travala.com

 Vraag een digitale residentie aan Palau ResidencyDiversificatie vs Laser-focus

Amerikaanse financier en auteur Ray Dalio laat van zich horen in een interview. Dalio is oprichter en Co-Chief Investment Officer van een van de grootste hefboomfondsen van de wereld, Bridgewater Associates en beheert een kapitaal van 197 miljard Dollar. Dalio voorziet economisch tumultueuze tijden en zegt dat je in trappen je veiligheid opbouwt. Veiligheid wordt uitgelegd als het toegang hebben tot kapitaal om economische neergang te trotseren. Je moet een x-bedrag kapitaal hebben als noodfonds bij het vervallen van je baan/bedrijf, inflatie en onvoorziene noodomstandigheden. Daarnaast zou je moeten investeren. Dalio zegt vooral te diversifiëren. Dat betekent dat je een aantal verschillende assets in je portfolio hebt. Van vastgoed, tot goud, tot Bitcoin tot grondstoffen. Of binnen de domeinen een diversificatie. Iemand die aangeeft juist niet te diversifiëren is onze Bitcoin-matroos Michael Saylor. Saylor geeft op het podium van de Abundance360 Summit 2024 aan dat je laser-focus moet hebben als je überhaupt wil slagen in het leven en geeft aan dat mensen boven de 40 zelden 1000 uur willen besteden aan onderzoek en leren, laat staan voor 10 verschillende assets. Saylor is een Bitcoin maxi en ziet alle andere assets de komende x-jaar verkruimelen o.a. door beleid en overheidsroof. Diversificatie komt niet in zijn woordenboek voor.  Beslis komend jaar wat jij gaat doen. Laser-focus of diversificatie. Wat je ook kiest, je zult onderzoek moeten doen om je asset te begrijpen en strategische beslissingen te kunnen maken. Je moet de materie in als het gaat om fundamenten, prijsactie, prestatie, toekomst, regelgeving etc. Lukraak investeren is gokken. Dat gaat wellicht een tijdje goed maar is niet marktbestendig.

 

Interview Ray Dalio

Michael Saylor Abundance 360 Summit


Er is een beperking op mijn persoonlijk account op LinkedIn. De aandacht is daarom verlegd naar de overige Cryptofamily NL social media kanalen. De afgelopen week waren er zo'n 55.000 views op de verschillende soorten video's die worden gepost op verschillende kanalen. Het volgersaantal is nog relatief laag. Help jezelf met meer info en mij aan meer bereik. Volg en abonneer op Cryptofamily NL kanalen voor prikkelende Bitcoin memes, meningen en educatieve Bitcoin video's. Bedankt vast!

YouTube

Instagram

TikTok

Facebook


NERD miner - micro minen op je PC

Dit is geinig. Een micro-miner. Een loterij miner die je aan je PC kunt hangen. Maak tegen met een kleine investering kennis met het minen van BTC. Je kunt je NERD-miner bestellen bij Bitcoinstuffstore.com. Met deze shop heeft Cryptofamily NL wel meer leuke dingen ontwikkeld de afgelopen tijd. Later meer daarover. Salut!