Flashcrash

Aiii... Flash-crash?! Gisteren (vrijdag) maakten we een 15% BTC dip mee over een paar uur tijd. De vraag is of dit een snelle crash (flash-crash) is die relatief snel wordt opgekocht waardoor we weer op het eerdere niveau van ongeveer $70K komen of dat het een correctie is die langer doorzet. Dat zou betekenen dat je extra tijd hebt om op relatief lage niveaus (in de handelsrange) meer Bitcoin te verzamelen. Je moet dan wel de ballen hebben om dat te doen. In de regel durven niet veel investeerders correcties te kopen. Ergens in het achterhoofd schijnt toch het "Bitcoin gaat naar nul-scenario" op te spelen. 

Week voor de halving

Besef dat we een week voor de Bitcoin halving 2024 zitten. Historisch gezien is dat een startschot voor langdurige opwaartse prijsactie. En nee, dat is niet per se direct komende week, die opwaartse actie. Dat kan 12-16 maanden duren. Je moet dus je koppie erbij gaan hebben het komend jaar als je wil profiteren van bullish BTC prijsactie. Ben je zomaar op de achtergrond bezig met Bitcoin dan zul je heus wat winst maken, maar waarschijnlijk ook snel verliezen omdat je geen idee hebt van fases in de cyclus, de money-flow cycle en hoe je een bullish fenomenen herkent. Ik heb nog steeds de all-in cursus package deal voor je openstaan als je aan de slag wil met je Bitcoin-bull strategie de komende 12-16 maanden om de bullrun bij de horens te vatten met een uitgekiende strategie. Ik help je persoonlijk met het optuigen ervan en sta je bij via de Bitcoin hulplijn die ik heb ontwikkeld voor je. Via de button hieronder neem je toegang. Je kunt ook eerst een persoonlijk gesprek plannen als je nog aarzelt.

Klein trauma

Investeerders die de Bitcoin halving 2020 hebben meegemaakt, hebben waarschijnlijk een klein trauma als de BTC prijs corrigeert vlak voor de halving. In 2020 hadden we te maken met een (later als covid-crash bestempelde) 63% correctie voordat de halving 2020 plaatsvond. Er ontstond plots onzekerheid bij investeerders over de staat van de wereld als zodanig. Het was de vroege pandemiefase waarin we de horrorbeelden uit ziekenhuizen in Italië kregen opgediend. De tijd waar mensen WC-papier gingen hamsteren en de media-machine over covid-gevaar werd aangezwengeld. BTC zakte van een ongeveer $10K niveau naar een $4K niveau. Een 60% correctie. In 2021 eindigde de cyclus uiteindelijk met een top van $69K. Had je tijdens de covid-crash de mindset om Bitcoin te kopen dan had je een meer dan 10-x waardevermeerdering van je portfolio in iets meer dan 12 maanden tijd. Reden van de ongekende opwaartse prijsbeweging was destijds niet alleen de halving 2020 maar ook het gegeven dat overheden geld verstrekten aan burgers en ondernemers om de pandemie te overleven via allerlei ingrepen, leningen en giften. Een deel van dat geld is naar BTC gegaan. Dit mede omdat mensen hun geld niet kwijt konden omdat we in lockdown zaten. Veel mensen gingen destijds klussen in huis en leren investeren in BTC en andere assets. Hieronder een beeld van de covid-crash in 2020 en ook de recessie-crash in 2022.

Gevoelens van onzekerheid

Je hebt wellicht zelf ook gevoelens van onzekerheid als de BTC-prijs naar beneden corrigeert. Zeker wanneer je de afgelopen weken BTC hebt gekocht op relatief hoge koersniveaus en nu een deel van je investeringsgeld roodgekleurd is. Ten eerste moet je je beseffen dat BTC in een handelspatroon tussen de $63K-$73K zit. Dat is een ongekend hoog niveau en is een referentie naar de all-time-high van 2021($69K). Ten tweede moet je beseffen dat we aan de voet van parabolische actie staan. Analisten zeggen dat we pas in 25% van de bullmarket zitten. Nog 75% te gaan, dus.

 

Toch kon je in eerdere nieuwsupdates al lezen dat meerdere analisten een (impactvolle) prijscorrectie verwachten. De 5% correctie die je nu meemaakt zou slechts een voorteken kunnen zijn van een grotere correctie van 20-50% ergens de komende maanden. 

Er waren de afgelopen weken de volgende redenen om een correctie te onderbouwen:

- All-Time-High alvorens een halving is een unicum, een correctie is niet uitgesloten

- In beslag genomen Silkroad Bitcoin is in beweging, mogelijk 30.000 BTC dump door USA overheid.

- Inflatiecijfers in de USA vallen tegen, renteverlaging dieop de kaart staat, wordt uitgesteld.

 

Daar komt bij: deze week een aanval op decentraliteit via de SEC in de USA (meer hierover lees je verderop) en in Europa via de anti-witwas-wet waar je in een eerdere update over kon lezen. 

 

Bitcoin is niet te vangen

Blijf er wel van bewust dat Bitcoin niet vastgeklonken is aan landen. De USA en EU kunnen allerlei toeren uithalen om decentraliteit ten gronden te richten. Echter, het woord zegt het echter al. Decentraal is zonder regie van 1 orgaan. Het vangen van decentraliteit is haast onmogelijk. Het stroomt steeds door naar nieuwe decentrale organen. Je moet blijven rekenen op de kennis uit het cryptodomein. Veelal tech-wiz kids die het beste met de mensheid voorhebben en uit de centrale alles overheersende trechter willen komen. Daarbij is prijsactie niet alles. Bitcoin is uiteindelijk een decentraal peer-to-peer cash-systeem dat haaks staat op de klassieke banksystemen. Uiteraard zijn overheden bang dat wij gaan Bitcoin bankieren en zonder hun tussenkomst aan de slag gaan met elkaar betalen en ons eigen kapitaal beheren en de regie over onze levens terugnemen. Uiteindelijk rekenen we op het wiskundige systeem van Bitcoin en de vrijheid die het kan bieden aan normale burgers. In dat wiskundig systeem zit de halving geprogrammeerd. Klik op de button hieronder voor een educatieve video over wat de Bitcoin halving is en hoe je ermee omgaat. Abonneer je gelijk op Cryptofamily NL YouTube kanaal en help het kanaal groeien zodat ons Bitcoin-bereik groter wordt.

Gensler vs Uniswap

Gary "The Clown" Gensler heeft zijn tanden gezet in poging om decentraliteit in te dammen. Gensler is voorzitter van de SEC, een instituut dat het cryptodomein in de USA moet reguleren. Gensler heeft een dagvaarding uitgestuurd aan de DAO (Decentrale Autonome Organisatie) Uniswap. Uniswap is een geautomatiseerde gedecentraliseerde crypto-handelsbeurs. Gensler is vooralsnog zonder verdere uitleg over de inhoud van de dagvaarding. In het cryptodomein wordt de Gary-beerput opengetrokken. Gensler had eerder dit jaar een lek in zijn X-account waardoor er nieuws over de goedkeuring van een spot-ETF per ongeluk wereldkundig werd gemaakt waarop de markt reageerden. Buiten dat heeft Gensler gefaald bij het vermijden van het FTX-schandaal en klaagde hij eerder Coinbase aan die nu overigens de monopoly-exchange van de ETF's is geworden. De dagvaarding is een vervolg op een eerdere aankondiging in 2022 waarin Gensler al opmerkingen maakten over DAO's. Uit het Bitcoindomein komt er geluid van onder andere Bitcoin-bull Erik Voorhees. Volgens hem betekent gedecentraliseerd niet per se decentraal. In het geval van Uniswap is het gedecentraliseerde orgaan een community gebruikers die samen beslissen over wat er gebeurt met, in en op de DAO. In een video van Alt-coin Daily wordt uitgelegd wat de SEC-aanval betekent. 

 

SEC vs Uniswap video


Verboden Bitcoin boek

Wat gebeurt er als landen Bitcoin gaan minen en bezitten? Het inmiddels verboden boek - SOFTWAR-  wordt voor $100.000 onder de toonbank verhandeld. Overheden hebben het op de zwarte lijst gezet. Er is een digitale kopie in de omloop die je kunt bestellen. Zo kun je lezen over wat jij eigenlijk niet mag weten als het over Bitcoin gaat. Via onderstaande button kun je jouw bestelling voor dit verboden Bitcoin boek maken.


Volg Cryptofamily NL social media kanalen om mening te vormen en visie te kweken. Maak ook gebruik van speciale deals en aanbiedingen van onze partners. Cryptofamily NL is een actieve leercommunity met ondernemende relatief progressieve Bitcoiners die werken aan hun "great escape " via Bitcoin. Ga in 2024 aan de slag met je Bitcoin investerings-mindset, vermenigvuldig je kapitaal, leer Bitcoin-bankieren en kweek een nieuw leven voor jezelf en jouw gezin.