Omega-Candle

Wat een week! Bitcoin heeft een opwaarts momentum en reikt bijna naar de ATH van 2021 die op $69K per Bitcoin stond. Nog voor de Bitcoin halving. Deze actie kwam historisch gezien nooit eerder voor. Of het slechts een momentum is of een trend die langer doorzet, valt nog te bezien.

Afgelopen week beluisterde ik delen van een interview met Bitcoin bull Samson Mo. Mo heeft het over het fenomeen Omega-candle. Dat is de overtreffende trap van een God-candle. Hieronder een uitleg.

God-candle - 10K opwaarts in enkele dagen

Een God-candle is een aanduiding op de Bitcoin grafiek die (in retrospectief) laat zien dat er binnen enkele dagen een opwaartse prijsactie is van (meer dan) $10.000. Het is een langgerekte candle op de grafiek die wordt veroorzaakt door een ongekend, vaak onverwacht, hoog handelsvolume. Je zou kunnen zeggen dat de candle op de Bitcoin maandgrafiek een God-candle is. Bitcoin bewoog van een $39K-$42K naar een $60K-$63K niveau in een maand tijd. Deze waardestijging komt op dit moment vooral door de handelsvolumes van fondsen die een ETF uitbrachten. Sinds de ETF-lancering geeft de capital inflow van deze instituten geresulteerd in een opwaartse Bitcoin prijsactie vanaf januari 2024 (50% opwaarts). Daarnaast speelt het Bitcoin halving-evenement in april 2024 een rol. Bitcoiners die hun Bitcoin lange tijd vasthouden, zijn op dit moment niet geneigd te verkopen (hebben de halving voor ogen). De in circulatie zijnde en op te kopen Bitcoin is dus relatief beperkt en wordt na de halving nog krapper omdat miners de helft minder Bitcoin kunnen delven (nu 900 BTC per block, na de halving 450 BTC per block). De vraag naar Bitcoin (door (FOMO van) ETF-fondsen en straks retailers) is relatief hoog, aanbod relatief laag. Dus; prijsactie is opwaarts. In de video in de link hieronder legt Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas uit wat ETF's normaliter teweeg brengen en hoe vanaf januari de Bitcoin prijsactie is beïnvloed door nieuwsberichten en de daadwerkelijke lancering van de Bitcoin spot-ETF. Ook Belchunas bespreekt het momentum van de afgelopen maanden waarin God-candles voorkomen.

Eric Belchunas over ETF's en de invloed van een spot-ETF op Bitcoin prijsactie

 

Omega-candle - $100.000 opwaarts in enkele dagen

Terug naar Samson Mo. Mo besprak begin januari 2024 hoe Bitcoin in deze cyclus een 1 miljoen Dollar per Bitcoin zou kunnen aantikken. Of, dat in ieder geval binnen nu en een x-jaar zou kunnen doen. Mo merkt aan dat we dan spreken van hyperbitcoinization. Dat betekent dat fiat geld geen waarde meer heeft en alles van waarde wordt uitgedrukt in Bitcoin. De miljoen Dollar is dus eigenlijk een onmeetbaar getal maar geeft investeerders een visie op wat er kan gebeuren als het om plotselinge interesse en Bitcoin adoptie gaat. Mo bespreekt in een recent interview dat o.a. door de Bitcoin spot-ETF's en een mogelijke opkomende interesse in Bitcoin van Nation States voor een Omega-candle kunnen zorgen. Dat zou een $100.000 opwaartse prijsactie in enkele dagen betekenen. Mo bedoelt daarmee dat er verschillende aanwijzingen zijn dat staten en landen overgaan op een Bitcoin-standaard. De capital inflow is daardoor (straks) nagenoeg onmeetbaar terwijl door de vierjaarlijkse halving de BTC schaarste steeds groter wordt. Dat zorgt voor deze fenomenale Omega-candle, volgens Mo. 

Interview met Samson Mo over de Omega-candle

 

Wil je meer weten over wat er gebeurt als landen Bitcoin gaan bezitten en wat dat betekent voor de toekomst? Dan kun je het (in 2023 verboden(!)) Bitcoin boek SOFTWAR bestellen. Check ook de Bitcoin boekenlijst op Cryptofamily website.


SAYLOR OP DE JACHT VAN BEZOS GESPOT

All hands on deck!

Onze Bitcoin-matroos Michael Saylor is aan dek gehaald op het megajacht van Jeff Bezos. Saylor is een Bitcoinmaxi en miljardair met zo'n 190.000 Bitcoin in bezit. Bezos is een miljardair met een relatief klassiek aandelenportfolio waaronder zijn eigen Amazon-stock. Naar horen zeggen heeft Bezos voor 8,5 miljard Dollar van zijn (eigen) Amazon aandelenportfolio verkocht. We kunnen ervan uitgaan dat Saylor bezig is met het voeren van de Orange Pill aan Bezos. Het zou kunnen betekenen dat alleen Bezos al goed is voor een capital inflow van $8.500.000.000.000 (!) ergens de komende x-tijd. Aan Saylor kun je de overtuiging overlaten. Saylor is een Bitcoin Messias. Zijn verhalen zijn doordrenkt van historisch (economische) gegevens en een uiterst ver reikende visie op de Bitcoin toekomst. In het jaar 2022 gaf Saylor een keynote op het Atlas Society Gala. De moeite waard om in je oren te pluggen.

 

Michael Saylor Atlas Society Gala Keynote 2022

Ook al roept de Europees Centrale Bank op vooral niet te investeren in Bitcoin omdat deze "naar nul zou gaan" gaan wij natuurlijk stug door met het verzamelen van meer Bitcoin. Dit soort uitspraken zijn van no-coiners uit de klassieke wereld en komen voor als Bitcoin sterke opwaartse prijsactie meemaakt. Bitcoin wordt steeds meer een standaard. De prijsactie in deze cyclus is voor nu al ongekend. In een jaar tijd een 215% plus. Het is belangrijk dat je begrijpt dat Bitcoin in een cyclus van 4 jaar beweegt. De halving speelt daar een rol in. In de cyclus heb je normaliter een accumulatiefase, een voorzettingsfase, parabolische bullrun en een correctiefase. Je kunt daar strategisch op in spelen zodat je over meerdere cycli heen, meer Bitcoin kunt verzamelen. Laat je niet van de wijs brengen door je omgeving of door berichten in mainstream media en van no-coiners. Je moet een spijkerhard vertrouwen kweken in Bitcoin als fenomeen en je investering. Je mindset moet Bitcoin zijn. Bedenk goed dat met deze prijsactie je kapitaal kan worden vermenigvuldigd met een x-keer. Daar kun je met een baan of (kleine) onderneming nauwelijks aan tippen. Sommige analisten zeggen dat deze cyclus ongekende prijsniveaus kan behalen. De afgelopen maand is daar een voorbeeld van. Je moet dus gaan beslissen waar je in 2024/2025 de aandacht op gaat leggen. Je baan? Of Bitcoin?

 

In de afgelopen 2 nieuwbrieven zag je Bitcoiner en onderzoeksjournalist Whitney Webb al voorbij komen over de war-on-privacy. Dit keer praat zij over het feit dat je social media moet benaderen als warzone. Je zult uitermate op je hoeden moeten zijn op wat je schrijft, leest en liked. AI-robotisering zorgt ervoor dat profielen worden aangemerkt waardoor er aan de achterkant een lijst ontstaat die mogelijk naar autoriteiten wordt gestuurd. Dit heeft in de kern te maken met een social creditscore en een digitaal paspoort. Ik moest afgelopen week mijn paspoort laten verlengen. Inmiddels moet je vingerafdrukken afgeven en een pasfoto hebben die exact aan de normen van face recognition moeten voldoen. Ik kan mij niet herinneren dat er eerder vingerafdrukken werden geregistreerd. Of, dat gebeurde al maar was ik nog niet bewust van een mogelijk doel om dat te doen. In de onderstaande link een video van Webb over de status en toekomst van social media en de controle die op jou wordt uitgeoefend.

 

Whitney Webb interview AI & Social media


How Money Became Worthless

In deze docu een historisch perspectief van het geldsysteem en de totale devaluatie van fiatgeld. Een mooi document om je Bitcoin visie te behouden en steeds weer te beseffen waarom je Bitcoin wil bezitten. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de vrijheid van je kinderen/familieleden.

 

Documentaire - End of the road - How money became worthless

 

Tip : neem een YouTube premium abonnement en draai reclame-vrij de kennisdocumentaires af. Kijk niet maar plug gewoon in je oren als je sport, fietst, de afwas doet, of het gras maait. Je raakt bekend met termen, namen, gebeurtenissen zonder stil te hoeven zitten.

Decentrale wallet zonder Know-Your-Customer regel (KYC)

Decentrale exchange Apex-pro is Cryptofamily NL progressieve partner. Het is een exchange waarop je geen paspoort en persoonsgegevens hoeft te overleggen. Je koppelt hem aan je Metamask-wallet. Installeer de app op je telefoon en leer de omgeving vast kennen zodat je straks steeds meer decentraal kunt werken.

APEX-pro beste decentrale exchange installeren


In Cryptofamily NL leercommunity hoor ik steeds meer mensen die het idee hebben NL achter zich te moeten/willen laten of dat al aan het doen zijn. Ik sprak een paar weken geleden een Bitcoiner die letterlijk tussen de verhuisdozen zat terwijl we de strategie bespraken. Het past bij een Bitcoin-levensstijl om meer flexibel te geraken, een tweede thuisbasis te creëren en te gaan reizen. Je hebt door de opwaartse prijsactieactie van de eerste 2 maanden van 2024  inmiddels wellicht het kapitaal. Je zou je leven kunnen veranderen. Ik heb een 190-dagen-ik-vertrek-challenge op het programma staan. Daarin gaan we wekelijks taken uitvoeren om dichter bij een vertrek-doel te komen. En neen, dat hoeft niet gelijk rigoureus te zijn. Je kunt stapsgewijs voorbereiden op een mogelijke sprong naar een nieuw leven (met je gezin) door wekelijks zaken van een lijstje te vinken door er actief mee bezig te zijn. 

 

Lijkt het je een leuke uitdaging om mee te doen aan de 190-dagen-ik-vertrek-challenge. Laat dan HIER je email (en eventueel) je telefoonnummer achter. Je krijgt elke week tips en taken tot september 2024.

 

Ik-vertrek-challenge aanmelden


Op het Cryptofamily NL YouTube kanaal verzamel ik playlists met interviews met visionairs, documentaires, huisgemaakte educatieve video's en dagelijkse updates van de beste Bitcoinkanalen. Abonneer zodat je zelf niet naar info hoeft te zoeken.

 

Cryptofamily NL YouTube kanaal.