Bitcoin theorie

Verdiep je in Bitcoin theorie zoals modellen, termen en begrippen die er bestaan in het cryptodomein. Download belangrijke Bitcoin rapporten en anticipeer op de Bitcoin bullrun en een toekomst met Bitcoin door voorkennis. Via onze theoretische beschrijvingen kun je meer leren over de fundamenten van Bitcoin, het marktjargon en prijsvoorspellingen die voortkomen uit rapporten van bekende analisten.

Wat zijn Blackswan events

Een blackswan-event is een onverwacht evenement in het crypto-domein en/of daarbuiten waar investeerders niet op kunnen anticiperen. Zo'n evenement brengt paniek in de markt en opeenvolgende prijscrashes. In 2020 vond er een blackswan-event plaats dat later werd bestempeld als de "Covid-crash"  Vlak voor de Bitcoin-halving in 2020 raakte de (investerings)wereld (tijdelijk) onzeker door de aangekondigde lockdownmaatregelen en de propaganda van overheden. Toch kon deze Covid-crash als flashcrash worden aangemerkt. Door de razendsnelle informatieverspreiding in alternatieve nieuwkanalen wisten investeerders zich te herpakken en zagen burgers Bitcoin daadwerkelijk als een middel van betalen. Het truckers-protest destijds, in Canada, werd onder andere gefinancieerd door giften in Bitcoin. Dat was een logische actie omdat de bankrekeningen van de truckers werden bevroren. In 2022 waren er meerdere blackswan-events. Het FTX-schandaal was daarin de meest impactvolle. In de toch al corrigerende markt van 2022 bracht het FTX-schandaal de koerslijnen tot een dieptepunt waarvan we pas in 2023 konden herstellen. Er mag met recht worden gesproken over een schandaal. Achteraf zijn er meerdere bewijzen voor een samenspel tussen overheden, politiek en het FTX-platform dat failliet raakten, om de Bitcoin koers te kunnen manipuleren en investeerders te ontmoedigen.

Lees meer »

Historische projecten over digitaal geld en decentralisatie

In de jaren 80 begon de ontwikkeling van projecten en concepten die uiteindelijk hebben geleid tot de creatie van Bitcoin. Deze projecten waren gericht op het oplossen van problemen met betrekking tot digitale valuta en het creëren van een gedecentraliseerd betalingssysteem. Hieronder worden enkele van deze projecten en hun eigenaren beschreven.

Lees meer »

Wat is de Santa Rally en wanneer komt deze voor Bitcoin

Het fenomeen Santa Rally is een term die vaak wordt gebruikt in de crypto wereld om een stijging in de prijzen van cryptocurrencies aan het einde van het jaar te beschrijven. Deze rally vindt meestal plaats in het laatste kwartaal, met name in de maand december, en wordt geassocieerd met een toename van de vraag naar cryptocurrencies, waaronder Bitcoin.

Lees meer »

Wat zijn de nadelen van KYC voor crypto-investeerders en hoe kunnen ze dit omzeilen?

KYC, oftewel Know Your Customer, is een proces dat wordt gebruikt door financiële instellingen en platformen om de identiteit van hun klanten te verifiëren. Dit proces is bedoeld om witwassen, fraude en andere illegale activiteiten te voorkomen. Hoewel KYC een belangrijk instrument is om de integriteit van de financiële sector te waarborgen, zijn er enkele nadelen voor crypto-investeerders. In dit artikel zullen we deze nadelen bespreken en enkele manieren verkennen waarop investeerders KYC kunnen omzeilen.

Lees meer »

Wat betekent toenemend handelsvolume en hoe ga je ermee om

Een van de belangrijkste indicatoren die handelaren gebruiken om de markt te analyseren, is het handelsvolume. Het handelsvolume verwijst naar het totale aantal munten dat wordt verhandeld binnen een bepaalde periode, meestal gemeten in 24 uur. Een toenemend handelsvolume kan wijzen op een groeiende interesse en activiteit in de cryptomarkt.

Lees meer »

Waarom Bitcoiners niet enthousiast zijn over de plotselinge interesse van investeringsfonds BlackRock in Bitcoin in 2023

In 2023 heeft de wereld van cryptocurrencies een enorme groei doorgemaakt, waarbij Bitcoin de leiding heeft genomen als de meest prominente digitale valuta. Deze groei heeft de aandacht getrokken van grote investeringsfondsen, waaronder BlackRock, een van 's werelds grootste vermogensbeheerders. Hoewel de interesse van BlackRock in Bitcoin op het eerste gezicht positief lijkt, zijn veel Bitcoiners niet zo enthousiast als men zou verwachten. In dit artikel zullen we de redenen verkennen waarom Bitcoiners sceptisch zijn over de plotselinge interesse van BlackRock in Bitcoin.

Lees meer »

Vertraging van de goedkeuring van een Bitcoin spot ETF door Gary Gensler en de mogelijke redenen

De goedkeuring van een Bitcoin spot ETF (Exchange-Traded Fund) in de Verenigde Staten is een veelbesproken onderwerp in de crypto-industrie. Gary Gensler, de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC) in de VS, heeft tot nu toe vertraging opgelopen bij het goedkeuren van een dergelijk fonds. Dit heeft geleid tot speculatie en bezorgdheid onder Bitcoiners, die beweren dat Gensler in het voordeel van het klassieke monetair systeem werkt en schade toebrengt aan de crypto-industrie in de VS. In dit blog zullen we de mogelijke redenen achter de vertraging van de goedkeuring van een Bitcoin spot ETF door Gensler onderzoeken, evenals de perceptie van Bitcoiners over zijn voorkeur voor het klassieke monetair systeem.

Lees meer »