Succesvol investeren in 2024 - Hoe Bitcoin jouw leven kan veranderen

Bitcoin bronnen

Ontdek de basisprincipes van Bitcoin, leer over de technologie erachter en krijg inzicht in de nieuwste trends en ontwikkelingen in de crypto-industrie. Met onze zorgvuldig samengestelde bronnen en informatieve artikelen, ben je goed op weg om je Bitcoin-kennis te vergroten en je voor te bereiden op een spannende toekomst in de wereld van digitale valuta. Begin vandaag nog met leren en word een expert in Bitcoin tegen 2024!


Historische projecten over digitaal geld en decentralisatie

In de jaren 80 begon de ontwikkeling van projecten en concepten die uiteindelijk hebben geleid tot de creatie van Bitcoin. Deze projecten waren gericht op het oplossen van problemen met betrekking tot digitale valuta en het creëren van een gedecentraliseerd betalingssysteem. Hieronder worden enkele van deze projecten en hun eigenaren beschreven.

Lees meer »

Wat is de Santa Rally en wanneer komt deze voor Bitcoin

Het fenomeen Santa Rally is een term die vaak wordt gebruikt in de crypto wereld om een stijging in de prijzen van cryptocurrencies aan het einde van het jaar te beschrijven. Deze rally vindt meestal plaats in het laatste kwartaal, met name in de maand december, en wordt geassocieerd met een toename van de vraag naar cryptocurrencies, waaronder Bitcoin.

Lees meer »

Wat zijn de nadelen van KYC voor crypto-investeerders en hoe kunnen ze dit omzeilen?

KYC, oftewel Know Your Customer, is een proces dat wordt gebruikt door financiële instellingen en platformen om de identiteit van hun klanten te verifiëren. Dit proces is bedoeld om witwassen, fraude en andere illegale activiteiten te voorkomen. Hoewel KYC een belangrijk instrument is om de integriteit van de financiële sector te waarborgen, zijn er enkele nadelen voor crypto-investeerders. In dit artikel zullen we deze nadelen bespreken en enkele manieren verkennen waarop investeerders KYC kunnen omzeilen.

Lees meer »

Wat betekent toenemend handelsvolume en hoe ga je ermee om

Een van de belangrijkste indicatoren die handelaren gebruiken om de markt te analyseren, is het handelsvolume. Het handelsvolume verwijst naar het totale aantal munten dat wordt verhandeld binnen een bepaalde periode, meestal gemeten in 24 uur. Een toenemend handelsvolume kan wijzen op een groeiende interesse en activiteit in de cryptomarkt.

Lees meer »

Waarom Bitcoiners niet enthousiast zijn over de plotselinge interesse van investeringsfonds BlackRock in Bitcoin in 2023

In 2023 heeft de wereld van cryptocurrencies een enorme groei doorgemaakt, waarbij Bitcoin de leiding heeft genomen als de meest prominente digitale valuta. Deze groei heeft de aandacht getrokken van grote investeringsfondsen, waaronder BlackRock, een van 's werelds grootste vermogensbeheerders. Hoewel de interesse van BlackRock in Bitcoin op het eerste gezicht positief lijkt, zijn veel Bitcoiners niet zo enthousiast als men zou verwachten. In dit artikel zullen we de redenen verkennen waarom Bitcoiners sceptisch zijn over de plotselinge interesse van BlackRock in Bitcoin.

Lees meer »

Vertraging van de goedkeuring van een Bitcoin spot ETF door Gary Gensler en de mogelijke redenen

De goedkeuring van een Bitcoin spot ETF (Exchange-Traded Fund) in de Verenigde Staten is een veelbesproken onderwerp in de crypto-industrie. Gary Gensler, de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC) in de VS, heeft tot nu toe vertraging opgelopen bij het goedkeuren van een dergelijk fonds. Dit heeft geleid tot speculatie en bezorgdheid onder Bitcoiners, die beweren dat Gensler in het voordeel van het klassieke monetair systeem werkt en schade toebrengt aan de crypto-industrie in de VS. In dit blog zullen we de mogelijke redenen achter de vertraging van de goedkeuring van een Bitcoin spot ETF door Gensler onderzoeken, evenals de perceptie van Bitcoiners over zijn voorkeur voor het klassieke monetair systeem.

Lees meer »

Bitcoin spot-ETF wat is het en wat levert het op

Een Bitcoin spot-ETF is een beleggingsinstrument dat is ontworpen om beleggers de mogelijkheid te bieden om indirect in Bitcoin te investeren zonder daadwerkelijk de cryptocurrency zelf te bezitten. In plaats daarvan volgt een spot-ETF de prijsbewegingen van Bitcoin door Bitcoin-futures of andere derivaten te kopen. Dit betekent dat beleggers kunnen profiteren van de prijsstijgingen van Bitcoin zonder de complexiteit en risico's van het bezitten en beheren van de cryptocurrency.

Lees meer »

Wat is FOMO en hoe ga je ermee om

FOMO, oftewel Fear of Missing Out, is een veelvoorkomend fenomeen in de cryptowereld. Het verwijst naar de angst om een lucratieve investeringsmogelijkheid te missen en daardoor potentiële winsten mis te lopen. Dit gevoel kan vooral optreden wanneer je bezig bent met een cryptostrategie en je ziet dat bepaalde munten snel in waarde stijgen.

Lees meer »

FUD- berichten - educatieve uitleg

FUD, wat staat voor Fear, Uncertainty, and Doubt, is een term die vaak wordt gebruikt in de cryptomarkt om te verwijzen naar negatieve berichtgeving of propaganda die bedoeld is om angst en twijfel te zaaien bij investeerders en gebruikers van cryptocurrencies. Het doel van FUD is om de prijzen van cryptocurrencies te manipuleren en mensen te ontmoedigen om in deze markt te investeren.

Lees meer »

FTX schandaal en de impact op de cryptomarkt

Eind 2021 werd de cryptowereld opgeschrikt door het FTX schandaal, een gebeurtenis die de markt deed crashen met maar liefst 70%. Dit artikel werpt een educatieve blik op het schandaal, identificeert de belangrijkste spelers en onderzoekt de redenen achter de marktcrash.

Lees meer »

Wat is een falling knife - educatieve uitleg

Een falling knife is een term die wordt gebruikt in de cryptowereld om een situatie te beschrijven waarin de prijs van een cryptocurrency snel en aanzienlijk daalt. Het is vergelijkbaar met een mes dat uit de lucht valt en gevaarlijk kan zijn om op te pakken. Het is belangrijk om te begrijpen waar deze term vandaan komt en welke strategieën je kunt toepassen tijdens een falling knife fase.

Lees meer »

Het verschil tussen bullmarket, bullrun, bullrally

In het cryptodomein worden vaak termen gebruikt om de verschillende marktomstandigheden te beschrijven. Enkele van deze termen zijn bullmarket, bullrally en bullrun. Hoewel ze allemaal verwijzen naar een positieve trend in de markt, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze termen.

Lees meer »

Waarom de trend - your friend - is bij het investeren in crypto

"The trend is your friend" is een bekende uitdrukking in de cryptowereld die verwijst naar het belang van het volgen van trends bij het nemen van investeringsbeslissingen. Deze strategie is gebaseerd op het idee dat de prijs van een cryptocurrency de neiging heeft om in een bepaalde richting te bewegen gedurende een bepaalde periode.

Lees meer »

Voordelen van het hebben van een asset

Een asset is een term die wordt gebruikt om een bezitting of eigendom te beschrijven dat waarde vertegenwoordigt. Het kan zowel materieel als immaterieel zijn, zoals geld, onroerend goed, aandelen, intellectueel eigendom en cryptocurrencies zoals Bitcoin.

Lees meer »

Wat is fiatgeld - educatieve uitleg

Fiat geld is een term die wordt gebruikt om het geld aan te duiden dat door een overheid als wettig betaalmiddel wordt erkend. Het is een vorm van geld die geen intrinsieke waarde heeft, zoals goud of zilver, maar waarvan de waarde wordt bepaald door het vertrouwen dat mensen erin hebben.

Lees meer »

Moving Averages (MA) - educatieve uitleg

Moving Averages (MA) zijn een veelgebruikte technische analyse tool in de wereld van cryptocurrency trading. Ze helpen handelaren om trends te identificeren, prijsbewegingen te begrijpen en potentiële koop- of verkoopsignalen te genereren.

Lees meer »

Relative Strength Index (RSI) - educatieve uitleg

De Relative Strength Index (RSI) is een technische indicator die wordt gebruikt om de kracht en richting van een prijstrend te meten. Het werd ontwikkeld door J. Welles Wilder Jr. en voor het eerst geïntroduceerd in zijn boek "New Concepts in Technical Trading Systems" in 1978. Hoewel het oorspronkelijk werd ontworpen voor de aandelenmarkt, wordt het nu veel gebruikt in de wereld van cryptocurrency.

Lees meer »

Bollinger bands als technische ondersteuner - educatieve uitleg

Bollinger Bands zijn een technische analyse-indicator die veel wordt gebruikt in de cryptowereld en andere financiële markten. Ze zijn ontwikkeld door John Bollinger in de jaren 80 en zijn vernoemd naar hem. Deze indicator helpt handelaren bij het identificeren van volatiliteit en het bepalen van mogelijke keerpunten in de prijs van een activum.

Lees meer »

Fibonacci code in crypto - educatieve uitleg

Het Fibonacci-getal is een wiskundige reeks die in verschillende aspecten van de natuur en de menselijke wereld voorkomt. Het wordt ook veel gebruikt in de wereld van cryptocurrency en technische analyse. In dit blog tekst zullen we de toepassing van Fibonacci in crypto verkennen.

Lees meer »

De houdbaarheid van valuta

De houdbaarheid van een valuta is een fascinerend onderwerp dat ons inzicht geeft in de dynamiek van economieën en de evolutie van geldsystemen. Valuta's hebben in de geschiedenis vaak een beperkte levensduur gehad, meestal rond de 100 jaar, voordat ze werden vervangen. Deze veranderingen zijn het resultaat van verschillende factoren, zoals economische ontwikkelingen, politieke gebeurtenissen en technologische vooruitgang.

Lees meer »

Waarom je gefocust moet zijn op meer satoshi bezitten

Een satoshi is de kleinste eenheid van de digitale valuta Bitcoin. Het is vernoemd naar de mysterieuze oprichter van Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Eén Bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshi's. Met andere woorden, een satoshi vertegenwoordigt een klein deel van de waarde van een Bitcoin.

Lees meer »

Hoe je een wholecoiner wordt - stappenplan

Als investeerder in de cryptowereld is het belangrijk om te begrijpen hoe je een Bitcoin Wholecoiner kunt worden. Een Wholecoiner is iemand die een volledige Bitcoin bezit en vasthoudt, in plaats van te handelen of te speculeren met kleine hoeveelheden. Hieronder zullen we de stappen bespreken die je kunt nemen om een Bitcoin Wholecoiner te worden en de voordelen van deze strategie.

Lees meer »

Initial Coin Offering (ICO) - educatieve uitleg

Een Initial Coin Offering (ICO) is een financieringsmethode die wordt gebruikt in de wereld van cryptocurrencies. Het is vergelijkbaar met een Initial Public Offering (IPO) in de traditionele financiële wereld, waarbij een bedrijf aandelen uitgeeft om kapitaal aan te trekken. Echter, in het geval van een ICO worden er digitale tokens of coins uitgegeven in plaats van aandelen.

Lees meer »

Altcoin season - educatieve uitleg

In de wereld van cryptocurrency verwijst "ALT-coin season" naar een periode waarin alternatieve cryptocurrencies, ook wel bekend als altcoins, aanzienlijke winsten behalen ten opzichte van de dominante cryptocurrency, zoals Bitcoin. Tijdens deze periode ervaren altcoins vaak een aanzienlijke stijging in waarde en handelsvolume.

Lees meer »

Marketcap in de cryptowereld - educatieve uitleg

In de wereld van cryptocurrencies is marketcap een term die vaak wordt gebruikt om de waarde van een specifieke cryptocurrency te meten. Het staat voor "market capitalization" en geeft aan hoeveel geld er in totaal in een bepaalde cryptocurrency is geïnvesteerd.

Lees meer »

Pump and Dump - educatieve uitleg

Een pump and dump is een term die wordt gebruikt in de cryptowereld om een manipulatieve praktijk te beschrijven waarbij een groep mensen samenwerkt om de prijs van een bepaalde cryptocurrency kunstmatig te verhogen (pump) en vervolgens snel te verkopen (dump), waardoor ze winst maken ten koste van andere investeerders.

Lees meer »

Verschil tussen daytraden en swingtraden in de cryptowereld

Swingtraden en daytraden zijn twee populaire handelsstrategieën binnen de cryptowereld. Beide strategieën hebben als doel om winst te maken door te profiteren van de volatiliteit van de cryptomarkt. Hoewel ze vergelijkbare doelen hebben, verschillen ze in de tijdsduur van de transacties en de benadering van de markt.

Lees meer »

Eén miljoen Dollar per Bitcoin - Ark Invest

Er wordt door progressieve Bitcoiners en analisten op basis van historische data voorspeld en berekend dat Bitcoin in de komende tien jaar een marktwaarde kan bereiken van $1.000.000 per Bitcoin. In 2022 werd er door ARK invest een rapport uitgebracht over Big Idea's. Een rapport met een overview op de domeinen van innovatie en de waarde ervan voor investeerders (en de rest van de wereld)

Lees meer »

Bitcoin Boom Rapport - Tuur de Meester

Wel gerespecteerde Bitcoiner en onderzoeker Tuur de Meester (Editor-in-Chief bij Bitcoin onderzoeksbureau Adamant Research) schreef in april 2023 een nieuw rapport over Bitcoin. Het rapport geeft een inzage in de Bitcoin boom die ons te wachten staat. Oftewel een Bitcoin massa-adoptie en hoe jij als investeerder daarop voorsorteert. Lees het Bitcoin Boom rapport en wordt meer zeker over de toekomst van Bitcoin en die van jezelf.

Lees meer »

Progressieve Bitcoiners; een nieuwe manier van leven

In de wereld van Bitcoin zijn er verschillende groepen gebruikers te vinden. Eén van deze groepen zijn de progressieve Bitcoiners, die ervoor hebben gekozen om al hun kapitaal in Bitcoin te investeren en daarmee een geheel nieuwe levensstijl hebben aangenomen. Deze Bitcoiners geloven dat flexibiliteit de nieuwe stabiliteit is en hebben daarom hun traditionele bezittingen achtergelaten om volledig te vertrouwen op Bitcoin.

Lees meer »

Bankcrash 2008 - Startsein voor Bitcoin

In 2008 werd de wereld getroffen door een van de grootste financiële crises in de geschiedenis. De oorzaak van deze crisis lag grotendeels bij de banksector, waarin verschillende grote financiële instellingen in de Verenigde Staten en Europa betrokken waren. Deze banken hadden zich beziggehouden met riskante beleggingen en het verstrekken van hypotheken aan mensen met een hoog risicoprofiel. Toen de huizenmarkt instortte en veel mensen hun hypotheken niet meer konden betalen, kwamen deze banken in grote problemen.

Lees meer »

De vergeten bankcrash van 2023

Het jaar 2023 begon met een schokkende gebeurtenis in de financiële wereld. Drie gerenommeerde banken, Silicon Valley Bank, First Republic Bank en Signature Bank, stortten in en veroorzaakten een golf van paniek en onzekerheid in de markt. In dit artikel een blik op de bankcrash 2023

Lees meer »

Bitcoin gebruikers en de bijzonder positie van El Salvador

Bitcoin heeft wereldwijd een groeiende gemeenschap van gebruikers en investeerders. Deze gebruikers hebben verschillende beweegredenen om Bitcoin te omarmen en te gebruiken als een alternatieve vorm van valuta. In dit artikel zullen we de macht van landen die Bitcoin bezitten en Bitcoin miningfarms hebben, bespreken, evenals de bijzondere positie van El Salvador als het gaat om Bitcoin. We zullen ook onderzoeken waarom Bitcoin in ontwikkelingslanden eerder lijkt te worden geadopteerd dan in westerse landen en wat de motivatie is van burgers in ontwikkelingslanden om dat te doen.

Lees meer »

Presidentskandidaat John F. Kennedy JR - pro-crypto

In de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2024 heeft de Amerikaanse politiek een opmerkelijke kandidaat naar voren geschoven: John F. Kennedy Jr. De zoon van de legendarische voormalige president John F. Kennedy heeft de aandacht getrokken met zijn pro-Bitcoin en pro-crypto standpunten. Kennedy Jr. heeft zich openlijk uitgesproken over de voordelen van digitale valuta en blockchain-technologie, en heeft een visie ontwikkeld die de potentie van deze opkomende sector erkent.

Lees meer »

Bulls en Bears - een educatieve uitleg

In de wereld van investeringen worden de termen "bulls" en "bears" vaak gebruikt om de stemming op de markt te beschrijven. Deze termen hebben betrekking op de verwachtingen en het gedrag van investeerders ten opzichte van de prijzen van financiële activa, zoals crypto, aandelen, obligaties, en grondstoffen.

Lees meer »

Scamdetector

Het gebruik van een scamdetector is van cruciaal belang wanneer je besluit om te investeren in cryptocurrency. De wereld van crypto is namelijk berucht om zijn vele oplichtingspraktijken en frauduleuze activiteiten. Een scamdetector kan je helpen om potentiële oplichters te identificeren en je te beschermen tegen financiële verliezen. 

Lees meer »

Crypto zeedieren

Voor jouw strategie is het belangrijk om de activiteiten van whales te bestuderen zodat je kunt anticiperen op koop- en verkoopmomenten en om een bevestiging te vinden in de toekomst van Bitcoin en andere crypto. In dit artikel kun je ontdekken welk zeedier jij bent zodat je jezelf een doel kunt stellen om te shape shiften naar een nieuw zeedier

Lees meer »