Fibonacci code in crypto - educatieve uitleg

Het Fibonacci-getal is een wiskundige reeks die in verschillende aspecten van de natuur en de menselijke wereld voorkomt. Het wordt ook veel gebruikt in de wereld van cryptocurrency en technische analyse. In dit blog tekst zullen we de toepassing van Fibonacci in crypto verkennen.

Fibonacci is een wiskundige reeks die is vernoemd naar Leonardo Fibonacci, een Italiaanse wiskundige uit de 13e eeuw. Hij introduceerde deze reeks in zijn boek "Liber Abaci" en het werd later bekend als de Fibonacci-reeks.

De Fibonacci-reeks begint met de getallen 0 en 1, en elk volgend getal in de reeks wordt verkregen door de twee voorgaande getallen bij elkaar op te tellen. Dus de reeks begint als volgt: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, enzovoort.

Deze reeks heeft veel toepassingen in verschillende vakgebieden, waaronder de financiële wereld. Een van de meest populaire toepassingen van de Fibonacci-reeks in de financiële markten is de Fibonacci retracement.

Fibonacci retracement is een technische analyse tool die wordt gebruikt om potentiële ondersteunings- en weerstandsniveaus in een prijsgrafiek te identificeren. Het is gebaseerd op de veronderstelling dat prijzen vaak terugkeren naar een bepaald percentage van hun eerdere beweging voordat ze hun trend voortzetten.

Om Fibonacci retracement te gebruiken in je crypto strategie, moet je eerst een significante prijsbeweging identificeren, zoals een stijging of daling. Vervolgens traceer je de Fibonacci retracement levels op de grafiek, die bestaan uit horizontale lijnen die de potentiële ondersteunings- en weerstandsniveaus aangeven.

Bijvoorbeeld, als de prijs van een cryptocurrency stijgt van $100 naar $200 en vervolgens begint te dalen, kunnen handelaren Fibonacci retracement-niveaus toepassen om te bepalen waar de prijs waarschijnlijk zal stabiliseren voordat hij weer stijgt. Ze kunnen bijvoorbeeld verwachten dat de prijs zal dalen tot het 38,2% Fibonacci-niveau, wat $138 zou zijn. Als de prijs op dit niveau stabiliseert, kunnen handelaren overwegen om te kopen, omdat het een potentieel keerpunt kan zijn.

Fibonacci-niveaus kunnen ook worden gebruikt om winstniveaus te identificeren. Handelaren kunnen bijvoorbeeld verwachten dat de prijs zal stijgen tot het 161,8% Fibonacci-niveau nadat het een bepaald weerstandsniveau heeft doorbroken. Dit niveau kan dienen als een doelwit voor het nemen van winst.

 

De belangrijkste Fibonacci retracement levels zijn 23,6%, 38,2%, 50%, 61,8% en 78,6%. Deze niveaus worden berekend door de hoogte of diepte van de prijsbeweging te vermenigvuldigen met de Fibonacci-reeks (0,236, 0,382, 0,5, 0,618 en 0,786).

Wanneer de prijs een van deze retracement levels bereikt, kan het een goed moment zijn om een koop- of verkoopbeslissing te nemen, afhankelijk van de richting van de trend en andere technische indicatoren. Bijvoorbeeld, als de prijs een retracement level van 61,8% bereikt tijdens een opwaartse trend, kan dit een goed moment zijn om te kopen, omdat het suggereert dat de prijs waarschijnlijk zal blijven stijgen.