Waarom je gefocust moet zijn op meer satoshi bezitten

Een satoshi is de kleinste eenheid van de digitale valuta Bitcoin. Het is vernoemd naar de mysterieuze oprichter van Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Eén Bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshi's. Met andere woorden, een satoshi vertegenwoordigt een klein deel van de waarde van een Bitcoin.

Een satoshi is de kleinste eenheid van Bitcoin en het aantal satoshi's dat je bezit is van groot belang als je een lange termijn investeerder bent. Het vertegenwoordigt niet alleen een potentieel waardevolle bezitting, maar biedt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan microtransacties en geeft een beter beeld van je vermogensgroei in Bitcoin.

Als je een lange termijn investeerder bent in Bitcoin, is het belangrijk om te begrijpen waarom het aantal satoshi's dat je bezit van groot belang is, in plaats van alleen te kijken naar de waarde van je portfolio in traditionele valuta.

Schaarste van Bitcoin

Ten eerste is Bitcoin ontworpen om schaarste te creëren. Er zullen nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins in omloop zijn. Dit betekent dat naarmate de adoptie van Bitcoin toeneemt, de waarde van elke Bitcoin naar verwachting zal stijgen. Door te investeren in Bitcoin, kun je profiteren van deze potentiële waardestijging op de lange termijn. Als je jouw portfolio in SATS berekent in plaats van in Euro of Dollar weet je wat jouw Bitcoin bezitsgraad is en kun je berekenen wat voor kapitaal dat oplevert

Microtransacties

Ten tweede biedt het bezitten van satoshi's de mogelijkheid om deel te nemen aan microtransacties. Omdat een satoshi een klein deel van de waarde van een Bitcoin vertegenwoordigt, kun je met satoshi's kleine betalingen doen zonder je hele Bitcoin te hoeven uitgeven. Dit opent de deur naar nieuwe mogelijkheden, zoals het betalen voor digitale inhoud, het ondersteunen van content creators of het uitvoeren van snelle en goedkope internationale transacties.

Vermogensgroei

Bovendien kan het aantal satoshi's dat je bezit een betere indicator zijn van je vermogensgroei dan de waarde van je portfolio in traditionele valuta. De waarde van Bitcoin kan sterk fluctueren, waardoor de waarde van je portfolio in traditionele valuta kan variëren. Door te focussen op het aantal satoshi's dat je bezit, kun je een beter beeld krijgen van je werkelijke vermogensgroei in Bitcoin.